KLAVIER

KLAVIER

Nivelleren
Om de mechaniek perfect te laten werken moeten zowel witte als zwarte toetsen genivelleerd (= op dezelfde hoogte) worden. Ook de diepgang moet bij elke toets dezelfde zijn omdat het rechtstreeks invloed op de latere afregeling van de pianomechaniek.
Invoering
Door het indrukken van vilt onder de toets kan de gelijkheid (nivellering) en diepgang van de toets veranderen. Dit heeft invloed op mechanische regeling. Toetsen die scheef staan of niet meer in hun center kunnen bewegen dienen nieuwe invoering te krijgen. De toets beweging dient altijd verticaal recht naar beneden te gaan zonder afwijking.
Herstellen beleg
Een veel voorkomend probleem zijn afgebroken stukken uit het toetsbeleg. Of het nu oud of nieuw is, we kunnen het toetsbeleg repareren of vervangen .
Bleken ivoren toetsen

Pianotoetsen zijn niet langer gemaakt van ivoor, een praktijk die lang geleden werd vervangen door een gespecialiseerd plastic. Als u echter een oudere piano met ivoren toetsen heeft, kunnen we ontbrekende plaatsjes vervangen of bleken d.w.z. terug wit maken.