50 jaar jubileum Klaviermeester Orchestra

Dit jaar (2021) bestaat Orchestra 50 jaar! In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met de beste pianomerken onder 1 dak en dit mede door aansluiting/partnerschap met Bol piano’s en vleugels. 50 jaar geleden begonnen Raf Deckers en zijn vrouw met een kleine muziekwinkel. Daar verkochten zij verschillende soorten instrumenten. Al vlug ging Orchestra zich specialiseren in klavierinstrumenten. Orchestra is een echt familiebedrijf waar de kennis en liefde voor het vak werd doorgegeven van vader op zoon; beide gediplomeerde pianisten (Conservatorium Brussel en Lemmensinstituut Leuven). Zoon Stefan Deckers nam de zaak in 1991 over. De locatie van Orchestra is uniek. We willen onze klanten in een huiselijke sfeer ontvangen en de tijd nemen om hen zo goed mogelijk wegwijs te maken in de wereld van de piano’s en vleugels. Eigenaar zijn van een pianobedrijf is niet alleen hard werken, er is eveneens kennis en passie vereist om succesvol te kunnen zijn. In ons eigen revisie-en restauratieatelier trekken we deze lijn verder. Permanente bijscholing staan hoog in het vaandel en dit bij de grote pianofabrieken als C. Bechstein, Steingraeber & Söhne en Bösendorfer. Het bieden van kwaliteit en het tonen van respect voor klanten en medewerkers vinden wij zeer belangrijk. Samen met ons huidige team staan we klaar om pianisten te begeleiden in hun zoektocht naar hun perfecte piano of vleugel.
50 jaar

Klaviermeester orchestra

De oprichting van ons familiebedrijf gaat terug tot in 1971, waarin Raf Deckers het bedrijf later overliet aan zijn zoon Stefan Deckers. Stefan heeft in recente jaren het bedrijf Orchestra steeds verder uitgebreid in samenwerking met Bolpianos Nederland, die ook vanuit 4 familiebedrijven piano’s distribueert als fabrikant, groothandel en kleinhandel als meest uitgebreide pianobedrijf in Europa. De piano’s en vleugels worden verkocht in alle Europese landen, Amerika en Afrika en het Verre Oosten. Het aanbod is zeer bijzonder. Met exclusieve merken als W.Hoffmann, C.Bechstein, Bösendorfer, Steingraeber & Söhne, Estonia en Zimmermann en occasies, 100% gereviseerd in eigen beheer, van Steinway & Sons, Yamaha en Kawai vindt u bij Bolpianos het breedste aanbod van piano’s in Europa.

Naast het actief musiceren als pianist en pianodocent ontwikkelde Stefan Deckers zich eerst aan het Lemmensinstituut als Master, maar daarna ook als volleerd pianotechnicus en intonaties en genoot hij zijn opleiding daartoe eerst bij Seiler en vervolgens bij Bösendorfer, C.Bechstein en Steingraeber & Söhne. De kunst van het intoneren voltooide hij eerst als gezel onder de leiding van de Masters bij deze beroemde fabrikanten . Sinds 2007 stapt ook zijn vrouw, Vanessa, mee in de zaak en de 2e generatie van Orchestra zal zich verder blijven ontwikkelen. In 2010 geeft Stefan zijn functie bij de Muziekacademie in Genk op om zich voortaan geheel mee in Bolpianos te ontwikkelen tot de toonaangevend zaak in België waar al het moois uit de pianowereld te vinden is onder één dak van studiepiano tot de aller mooiste concertpiano’s en vleugels. Alle merken, compleet onder één dak. Het transport van alle instrumenten wordt gedaan met eigen transportdienst en in eigen beheer uitgevoerd.

Wij verzorgen veel concerten en ook pianolessen. Onze na-service is van het allergrootste belang. Wij helpen u steeds met de grootste zorg en kennis, zodat uw instrument in optimale conditie blijft voor aankoop en na aankoop. Onze stemmers en technici krijgen bijscholingen bij de grote voornoemde pianofabrieken, zoals : C.Bechstein, Bösendorfer, Steingraeber & Söhne en W.Hoffmann. Ook beschikken wij regelmatig over occasies van andere bekende merken zoals Steinway & Sons, Sauter, Grotrian Steinweg, Ritmuller, Schimmel e.a. Wij zijn vlot bereikbaar: op 5 km van de afrit E313 hebben wij een private parking aan de achterzijde van onze gebouwen. Indien u met de trein komt : het station ligt op wandelafstand.

Archieven

Team

Vanessa Novak

Stefan Deckers

Regivaldo Esbaltar

Dorine de Keyser

Griet Vandersmissen

Steve Ballet

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

INFO@ORCHESTRA.BE

011 22 51 68