3.Hamers

Meubel
Modelleren
Doordat de hamers tijdens het spelen telkens de metalen snaren aanslaan wordt de vilt van de hamerkop steeds harder en krijgt deze inkepingen. Daarom is het belangrijk dat de hamerkop regelmatig opnieuw aangepast wordt aan de snaren. Bij inkepingen wordt de hamerkop lichtjes geschuurd zodat het contact met de snaren verbeterd wordt. Bij diepe inkepingen raden wij het schuren af omdat ook het gewicht van de hamerkop verandert. Nieuwe hamerkoppen plaatsen of herbevilten naar het origineel is dan de oplossing.
Intoneren
Als een piano te helder , te hard of te luid is wat betreft klankeigenschappen, kan een technicus de hamer “verzachten” door een stuk gereedschap te nemen dat naalden vasthoudt en deze op specifieke plaatsen in het hamervilt te steken om de viltvezels los te maken. Onze technici volgen op regelmatige basis bijscholingen bij de grote pianofabrieken ivm intonatie.
Hamerkoppen
Hamers richten op de snaren De standaard piano of vleugel heeft 88 toetsen. Elke toets laat 1 hamerkop bewegen.. Elke hamerkop dient mooi recht op de snaren gericht te worden. Dit wordt gedaan door de richting en hoek van het kapsel te veranderen. Dit is zeer belangrijk voor het afstellen van de mechaniek en de klank.
Dempers
De pianodemper regelt de demping of het stoppen van de trilling van de snaar. Dempers zijn te vinden op de meeste, maar niet alle snaren van de piano of vleugel Demperproblemen kunnen wij in ons atelier of ter plaatse oplossen zodat uw piano geen hinderende naklanken produceert.

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

INFO@ORCHESTRA.BE

011 22 51 68